Известие

Collapse
No announcement yet.

Търся нов колянов вал и лагери за ГТВ

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Търся нов колянов вал и лагери за ГТВ

Здравейте колеги, вчера ми се прецака ГТВ-то. В сервиза ми казаха че коляновия вал (Може и да се оправи, но е по-добре нов) и лагерите (Които ги намерих вече) са са се прецакали.
    Така че търся този Колянов вал, ако има някой куде се продава да пише моля

GTV Twin spark 1.8

Имам...но за 2.0t.s ти с каква си?

Comment

Първоначално публикувано от dangubik Покажи съобщение
      Здравейте колеги, вчера ми се прецака ГТВ-то. В сервиза ми казаха че коляновия вал (Може и да се оправи, но е по-добре нов) и лагерите (Които ги намерих вече) са са се прецакали.
      Така че търся този Колянов вал, ако има някой куде се продава да пише моля

GTV Twin spark 1.8
      Пусни обява в раздел купува ще намериш веднага
      156 2.4JTD 136+ PS

Comment

Най-добре занеси стария вал някъде, където шлайфат валове. Там най добре ще те насочат какво да правиш. Можеш да минеш само с нови лагери (от съответния ремонтен размер и шлайф) Иначе нов вал и нови лагери сигурно струват доста пари.
        А крайният ефект при качествен шлайф е един и същ.

159 1.8 MPI
        166 2.0 TS (ex)

Comment

Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщение
          Най-добре занеси стария вал някъде, където шлайфат валове. Там най добре ще те насочат какво да правиш. Можеш да минеш само с нови лагери (от съответния ремонтен размер и шлайф) Иначе нов вал и нови лагери сигурно струват доста пари.
          А крайният ефект при качествен шлайф е един и същ.
          Читав вал втора ръка за 1,8 не мисля че струва много, освен това няма как шлайфан вал да е по читав от сток такъв
          0888 232 484 - Бобо Extreme Service
          sigpic
          Alfa 145 QV Turbo VS Alfa GTV 3.2 24V 04'
          Alfa 156 05' 1.9 16V M-JET, Fiat Brava 1.9 JTD , Алфа 164 Super, Alfa 147 JTD малкото GTA, Alfa 155 2.0 16v Super

Comment

Май трябва първо да уточним това, какво разбираме под "втора ръка".
            Ако аз съм си купил нов вал и после без да съм го ползвал го продам на втора ръка - ОК.
            Но ако валът "втора ръка" е ползван вече, да речем, че е демонтиран от здрав двигател - то в този случай по-добрият вариант е да се шлайфа вала и да се отиде на следващия ремонтен размер и се сглоби с нови лагери от съответния ремонтен размер.

159 1.8 MPI
            166 2.0 TS (ex)

Comment

Май трябва първо да уточним това, какво разбираме под "втора ръка".
              Ако аз съм си купил нов вал и после без да съм го ползвал го продам на втора ръка - ОК.
              Но ако валът "втора ръка" е ползван вече, да речем, че е демонтиран от здрав двигател - то в този случай по-добрият вариант е да се шлайфа вала и да се отиде на следващия ремонтен размер и се сглоби с нови лагери от съответния ремонтен размер.
              Полемика? Колега мисля всички сме на ясно какво има предвид колегата Бобо
              Здрав вал е 100 пъти по добър от ремонтиран!
              Няма какво да се добави.

Comment

Няма нищо лошо в полемиката, стига да се роди от нея истината.
                Не знам за другите колеги, но на мен лично не ми е ясно какво разбираш под здрав вал.
                Така, че - моля да поясниш.
                Неупотребяван вал или работил вал, демонтиран от здрав двигател?

159 1.8 MPI
                166 2.0 TS (ex)

Comment

Не знам за другите колеги, но на мен лично не ми е ясно какво разбираш под здрав вал.
                  Аз мисля да спра до тук

Comment

Няма луд който да си купи вал втора ръка и да не го замери дали е в нормите А всъщност може и да има ... .))
                    0888 232 484 - Бобо Extreme Service
                    sigpic
                    Alfa 145 QV Turbo VS Alfa GTV 3.2 24V 04'
                    Alfa 156 05' 1.9 16V M-JET, Fiat Brava 1.9 JTD , Алфа 164 Super, Alfa 147 JTD малкото GTA, Alfa 155 2.0 16v Super

Comment

Незнам за вас колеги, но преди време ми изшлайфаха вала, досега съм изминал към 20 000 км. за сега нямам проблеми и съм доволен.
                      Шлайфането ми струваше 50 лв., за белни лагери платих към 80лв., още толкова дадох за основни.
                      Незам колко би струвало вал с комплект лагери към него.

Alfa Romeo GTV 2.0 TS 16V 155 bhp, K&N Sport Filter, PowerFlexed, Eibach Pro Sport Kit.

Comment

Тук в Горна има много добър шлайфист. От цяла България му носят валове от мотоциклети, той ги шлайфа, прави им лагери. Имам познат с Хонда CBR919 чиито мотор тропаше на умряло. След шлайфа и лагерите пича си кара мотора на заварка, а там знаете за какви обороти става въпрос. Кара вече 4-та година мисля без никакви проблеми. Всичко зависи от шлайфиста си мисля аз. Разбира се ако може да се избегне ремонт и да се намери читав вал това е по-добре, но и с читав ремонт също е добре
                        Discover us on Facebook page - Maha LPS3000 DynoMachine

Comment

Working...
                        X